torstai 6. lokakuuta 2016

Mirena

Vihdoin sain itselleni pitkäaikaisen ehkäisyn, mirenan, hormoni kierukan !

Johan tätä onkin jo odoteltu. Jooan jälkeen sanottiin, että täytyy odottaa puolivuotta, jotta saisin kierukan. No, odotin puolivuotta ja olin jo siinä välissä kerennyt tulla uudestaan raskaaksi. Päätin, että Sennin jälkeen otan kierukan niin nopeasti kuin mahdollista. No, taas sanottiin, että kyllä sinun täytyy odottaa puolivuotta. 


Meinasin jo melkein hermostua !

Puolivuotta kerkesi mennä. En vain millään saanut aikaiseksi varata aikaa kierukan laittoon. Vihdoin ja viimein kuitenkin sain ajan, joka sitten terveysaseman puolesta peruttiin ! Eikun vain uudestaan soittelemaan uutta aikaa. Tässä vaiheessa minulle sanottiin, että en ole käynyt ehkäisyhaastattelussa. Voi luoja, meinasin mennä linjoja pitkin, otti niin päähän. 

Ajattelin, että tämä on jokin tahto korkeammalta taholta, että älä laita kierukkaa. Homma alkoi mennä vähän liian ärsyttäväksi. 

Sain ajan ehkäisyhaastatteluun, jonka jälkeen sain itselleni uuden kierukan laitto ajan. Haastattelussa kysyttiin aivan samat kysymykset mitä raskauksien aikana on kysytty. Kuukautisten kierron pituus, milloin kuukautiset on ensimmäisen kerran alkaneet, perinnölliset sairaudet yms. 

Minulla on alkanut kuukautiset vaikka imetän. Kierukka laitetaan 1-7 päivää kuukautisten alkamis päivästä. Minua hieman jännitti ennen kuukauden vaihtumista, ettei vain kuukautiseni alkaisi liian aikaisin. Muuten kierukan laitto olisi taas venynyt pidemmälle. Onneksi kuukautiset tulivat ihan ajallaan !

Tänään oli se kuuluisa THE päivä !


Jännitti ihan hulluna. Aika oli aamulla yhdeksältä. Mieheni äiti tuli katsomaan lapsia, minun ei onneksi tarvinnut lastenhoito asiaa stressata. Lähdin ajoissa, jotta en varmastikkaan myöhästyisi. Odotus aulassa käteni vain tärisi, jännitin asiaa ihan liikaa. Olin lukenut ja tutuilta kuullut, että laitto saattaa sattua paljon. 

Lääkäri käveli ohitseni ja huikkasi Pirhonen. 

Huoneessa oli lämmin tunnelma ja lääkäri oli todella mukava ja asiallinen. Vähän ajan päästä huoneeseen tuli myös hoitaja, joka avusti lääkäriä. Pöydällä maatessani yritin ottaa mahdollisimman rennosti ja olla ajattelematta asiaa. Vilkaisin työvälineitä ja pala nousi kurkkuun. Hengitin syvään ja rauhassa. Lääkäri ja hoitaja osasivat hyvin olla tukena ja kertoivat kokoajan mitä tapahtui. 

Toimenpide oli todella epämiellyttävä, muttei todellakaan niin kipeä mitä olin olettanut. Asteikolla nollasta kymmeneen kipu oli kaksi-kolme. Kivuliain osuus oli, kun kohdusta otettiin kiinni ja kohdunsuu mitattiin. Itse kierukan laittoa en tuntenut ja koko toimenpide oli muutamassa minuutissa ohi. 


Laiton jälkeen en ole tuntenut mitään kipuja, en mitään. Olo on aivan normaali,eikä tunnu siltä, että mitään kierukkaa olisi edes laitettu. Muutaman kuukauden ajan täytyy seurailla vuotoja ja merkata ne aina ylös, jotta jos jotain olisikin vikana niin lääkärille on sitten näyttöä vuoto päivistä ja määristä.

 Toivotaan, että tämä ehkäisy sopisi minulle, eikä tästä koidu minulle mitään haittavaikutuksia. Toivotaan siis parasta, nyt vain odotellaan ja katsotaan miten käy.

Muiden kokemuksia hormonikierukasta ?


Susanna


2 kommenttia:

 1. Itselläni oli kyseinen mirena kierukka 2 vuotta, jatkuvien vuoto ongelmien vuoksi poistatin lopulta.
  Tuttavapiirissä 2 naista tulleet raskaaksi samaisen kierukan aikana, mutta onneksi en ollut tätä kuullut ennenkuin itse olin omani asentanut. Olisi voinut olla muuten, että en olisi uskaltanut siihen luottaa itsekkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikää, harmi ettei sinulle sopinut. Toivottavasti itelle ei tuu mitään ongelmia, toivon todella. Toi on mun painajainen jos tän kierukan läpi tulisin raskaaks 😵😩

   Poista