sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Alakäyriä ja ensiaskeleita

Viime torstaina meidän kuopuksemme Senni täytti kymmenen kuukautta. Kaksi kuukautta, niin meidän vauvasta tulee yksivuotias taapero. Ihan käsittämätöntä kuinka nopeasti tämä kulunut vuosi on mennyt. Juurihan vuosi vasta vaihtui ja meidän vauva oli muutaman päivän ikäinen. Tutustuttiin uuteen arkeen kolmen lapsen kanssa ja yritettiin vain selvitä jokaisesta päivästä kunnialla läpi. 


Tässä sitä nyt ollaan. Haikealla mielellä luovun vauvavuosista, mutta silti innokkaana odotan, mitä seuraavat kuukaudet ja vuodet tuovat mukanaan. Mitä luultavammin viimeiset vauvavuodet, mitä tullaan ikinä kokemaan. Siksi tämä on minulle niin haikeaa. Nämä kolme ovat maailman rakkaimpia, eikä elämäni olisi mitään ilman heitä. Rakastan lapsiani, mutta eiköhän tämä lapsiluku ollut tässä. 

Sennillä oli perjantaina neuvola. Nykypäivänähän kymmenen kuukauden neuvola ei enää kuulu niin sanottuihin pakollisiin käynteihin. Itse halusin tämän käynnin, jotta saadaan seurattua Sennin kasvua. Meidän pieni neiti on kasvanut nämä kuukaudet hyvin hitaasti. Painoa ja pituutta on tullut, mutta hyvin niukasti. Käyrillä minineiti menee alimmalla käyrällä. Hän kasvaa tasaisesti omalla alakäyrällään. Neuvolakorttiin on kirjoitettu alusta alkaen "siro neiti".


Sennin 10kk mitat (suluissa 8kk mitat)

Paino: 7200g (6705g)
Pituus: 69cm (67cm)
Päänympärys: 44cm (43,1cm)

Mitä meidän Sennivauva oikein osaakaan tehdä ? Hän on kovin vauhdikas persoona. Hän viilettää isoveljen perässä mielellään. Muutenkin menee sisarusten leikkeihin mukaan, välillä niin kovasti, että sisaruksilla menee hermot. Tykkää kolistella, äänekkäät leikit on parhaita ! Musiikki saa Sennin pikku pepun keikkumaan, kuin tanssijalla konsanaan. 

Temperamenttia tältä pieneltä neidiltä löytyy ! Omaa tahtoakin on alkanut löytymään ja kiukut ilmaistaan oikein dramaattisesti. Tämä neiti tietää mitä tahtoo, ruuankin suhteen, jonka seurauksena on tehnyt vauvaruuille lakon. Hänen on saatava aivan samaa ruokaa kuin me muut, tai muuten draamaprinsessa kuoriutuu hymytytön takaa. 


Senni osaa jo pitää puoliaan taistellessaan leluista sisarustensa kanssa. Häneltä ei viedä leluja ilman huutoa. Tottakai jokaista lasta kiinnostaa juuri se lelu, jolla toinen leikkii. Eiköhän nämäkin opi jakamaan lelujaan ja leikkimään nätisti keskenään, toivottavasti.

Minimimmi on kävellyt tukea pitkin jo muutaman kuukauden. Ensiaskeleetkin hän on ottanut parisen viikkoa sitten ja joka päivä askelia tulee lisää. Kohta hän jo kävelee ! Wäää, minun pieni vauva. Tämä neiti on myös kova kiipeilemaan. Mihin vain jalka yltää, niin sinne pitää päästä. Syöttötuolistakin täytyy kiivetä pöydälle keikistelemään, eikä edes valjaat pidättele tätä tyttöä. 


Senni on taputellut jo muutaman kuukauden ja uutena hittinä on vilkuttaminen. Hän saattaa aivan yhtäkkiä vilkutella ja hymyilee niin sievästi. Hän osoittelee tavaroita ja on kovin kiinnostunut uusista asioista. Äänteitä ja sanoja yrittää kovasti opetella, "kakka" "namnam" "äitä" on sanoja, joita olen kuullut hänen sanoneen. Gungaa gungaa on Sennin oma juttu, joka naurattaa meita jokaista. 

Yönsä Senni nukkuu suurinpiirtein hyvin. Nukahtaa yhdeksän aikaan omaan sänkyyn. Saattaa keskellä yötä herätä, jolloin otan viereeni. Aamulla kuuden seitsemän aikaan hän herää, jolloin annan tissiä. Saattaa vielä sen jälkeen nukahtaa toviksi. 


Tehdessään vaippaan kakat, hän konttaa kiireen vilkkaa vessan ovelle. Miten fiksu hän onkaan ! Sanoja hän tuntuu ymmärtävän jonkin verran, ei sana on tullut hyvin tutuksi meidän perheessä, jota jokainen omalla tavallaan tottelee. 

Tiivistetysti meidän kymmenkuinen on hyvin pirtsakka hymytyttö, jolta löytyy temperamenttia vaikka muille jakaa ! Maltan tuskin odottaa meidän tulevia lukuisia vuosia tämän draamaprinsessan kanssa <3




Susanna

3 kommenttia:

  1. Ainakin sopusuhtaiselta teidän neiti näyttää!:)
    Meillä on kans ollut aina siro tyttö ja vähän "alakäyrillä" mennyt, saas nähdä joulukuussa 2-v. neuvolassa kuinka on kasvanut.
    Ainakin pikkupömppistä on havaittavissa :) Ja mä olen pitänyt meidän neitiä aina juuri sopivan kokoisena<3 (Lukuunottamatta tuoreen äidin pelkoja, että "onko se nyt tarpeeksi oikeilla käyrillä") :D

    VastaaPoista
  2. Hän on ihana pieni! �� hassua ajatella miten lapset kasvaa niin omia käyriään kaikki :) meidän 4,5 kk typy on 7875 g ja 66 cm pitkä :)

    VastaaPoista
  3. Niin söpö neiti teillä :) Sä oot vielä niin nuori että hyvin ehdit sen neljännenkin lapsen pyöräyttää jossain vaiheessa kun alkaa näiden kolmen kanssa helpottaa :D

    VastaaPoista