maanantai 19. syyskuuta 2016

Talvivaatteet

Ollaan vasta vähän aikaa sitten siirrytty välikausi vaatteisiin ja nyt sitä jo miettii lasten talvivaatteita. Viikonloppuna kävimme hakemassa kellarista talvivaatteet, jotta pääsen katsomaan mitä kaikkea sitä pitääkään taas ostaa lapsille. 

Olen oikea lastenvaatehullu, mutta tälläiset pakolliset hankinnat stressaavat. Ennakointi on tälläisissä pakollisissa kausivaatteissa melkein pakollista. Uusiin vuodenaikoihin täytyy valmistautua jo hyvissä ajoin. 

Talvi yllättää aina ihmiset, siksi talvivaatteetkin olisi hyvä hommata etukäteen. Eihän se olisi kivaa huomata eräänä aamuna, että maa on valkoinen, ulkona pakkasta ja kaikki talvivaatteet kellarissa, pieninä. 


Kävin tänään tuota meidän talvivaatelaatikkoa läpi. Melkein kaikki sieltä oli pieniä, tai juuri nyt sopivia, eli ei mene koko talvea. Joten nyt lähtee sitten toppahaalareita ja takkeja myyntiin. Siinäkin on oma hommansa. Täytyy pestä, laittaa myyntiin ja odottaa, josko joku sattuisi kiinnostumaan juuri siitä vaatteesta jota minä myyn. Ja tämän jälkeen ostaa uusia vaatteita tilalle.

Nyt mietin, että mitä oikein ostan seuraavaksi talveksi. Aikaisemmin meillä on ollut lapsilla ticket to heaven toppahaalarit, nyt harkitsen jotain muuta. Olisiko Po.pin haalari, molon tai sittenkin reiman ? Uutena hinnat on ihan päätä huimaavia, joten ajattelin etsiä käytettynä, jos löytyisi hyväkuntoisia. 

Sennille on ostoslistalla joku söpö tyttömäinen haalari, vaiko sittenkin musta ? Jooalle vihreä, sininen tai musta ? Alexsandralle mietin takki/housu yhdistelmää, jos jättäisi jo haalarin pois. Sekin vielä, että olisi hyvä olla varahaalari/takki kaikilla. Pakko löytää melko pienillä summilla talvivaatteita, kun lapsia on kolme. 

Mitä haalaria te suosittelette ?


Haalareiden lisäksi lapset tarvitsevat tietenkin pipoja, huiveja, hanskoja, rukkasia, kenkiä, lämpöisiä sukkia.. Onneksi Altsulta on jäänyt säästöön pieniä hanskoja ja rukkasia, jotka ovat nyt talvella hyviä Sennille. Pipojakin on kertynyt jonkin verran, jotka monet menevät vielä tämän talven ja isosiskolta pikkusiskolle menetelmällä mennään pipojenkin kanssa. 

Nyt täytyy vain saada pienet vaatteet myyntiin, myytyä ne ja ostaa uusia, isompia vaatteita tilalle. Huh huh pelkkä ajatuskin tästä myynti-ostopuuhasta stressaa. Löydettyäni uudet talvivaatteet tulen esittelemään ne teille !


Tiivistettynä mitä lapsi tarvitsee talveksi (x3)

Haalari
Takki/housut
Kaupunkitakki
Pakkaskengät
Loskakengät
Kaupunkikengät
Rukkaset
Villalapasia-sukkia
Villahaalari/asu
Kypärämyssy
Lämpöinen pipo
Kauluri/huivi

Liittykää toki lukijoihin, meitä voi myös seurailla Facebookissa ja Instagramissa !


Susanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti