lauantai 24. syyskuuta 2016

Ikea-reissu


Lähdimme tänään koko perheen voimin ikeaan. Alunperin ostoslistalla oli keittiöpyyhkeet, ja loput varrmaan arvaattekin. Ikeasta lähtee aina jotain pientä kivaa mukaan vaikka ostoksia ei olisi alunperin suunniteltukkaan. 

Ikeasta saa aina kivaa inspiraatiota, jota voi vähän muunnella oman maun mukaan. Mieluummin toki kiertelisin kaupoilla yksinäni ja ison rahanivaskan kanssa, mutta käy se shoppailu näin kokoperheen kanssa pikkurahallakin. 

Unohdimme ikeaan lähtiessämme rattaat kotiin, joten lapset laitettiin vuoronperään istuskelemaan kauppakärryihin. Senni sai istua siinä, missä normaalistikkin lapset istuvat, Altsu ja Jooa istuivat vuorotellen tavaroiden seassa. 

Iloisena yllätyksenä Sennivauva käyttäytyi kuin enkeli ! Jooa taas oli aivan mahdoton ja juoksenteli kuin mikäkin päätönkana. Kaikkeen piti myös tottakai koskea, lopulta oli pakko laittaa kärryihin istumaan huudon kanssa kun meno oli ihan mahdotonta. Miten teillä lapset käyttäytyvät kauppareissuilla ? 


Löydettiin parit keittiöpyyhkeet, ei ehkä sellaiset mitä halusin, mutta ajaa asiansa. Vaihtoehtoja oli kovin vähän, ja jotenkin tylsiä. Lasten junaradan osille löytyi vihreä laatikko, aiemman muovilaatikon he ovat saaneet rikottua.. 

Kaikilta lapsilta täytyy löytyä ikeapanda, isommilta tämä jo löytyneekin, joten pitihän nyt Sennillekkin ostaa panda ! Se on niin söpö (tähän sellainen apinahymiö jolla on sydämet silminä) ! Olohuoneestamme puuttuu verhot ja sellaiset aivankuin kävelivät eteeni. Ihan perus valkoiset verhot pääsevät koristamaan olohuoneen ikkunoitamme. Voi olla, että joudutaan ostamaan vielä toinen pari verhoja, kun ikkunoita on niin monta.. Verhojen nipsuja ei ikinä ole liikaa, ainakaan meidän taloudessa. Aina ne häviää jonnekkin, nekin pääsivät muuttamaan meille. 

Sain vihdoin pikkupalmun koristamaan meidän olohuonetta, se on niin kaunis ! Jotain käytännöllistäkin, lapsilukot (tai mitkälie) laatikoihin ! On jo pitkään pitänyt ostaa niitä, olen niin kyllästynyt komentamaan, ettei laatikoille saa mennä ja keräilemään tavaroita ympäri asuntoa. Olen myös monet kerrat siivonnut laatikot ja aina ne heitään lattioille, joten mitäpä sitä siivoilemaan mitään kun kaikki aina sotketaan. 

Nyt pitäisi vielä saada lapsilukot paikoilleen niin niistä olisi myös jotain hyötyäkin, ehkäpä tavarat saavat sitten olla rauhassa. Ikeassa on aina kiva pyöriä, mutta on se kiva myös lähteä kiukkuisten lasten kanssa pois sieltä. Ikeasta lähtiessämme olimme todella nälkäisiä. Päätimme yhteistuumin hakea mcdonaldsin luukulta ruokaa kaikille. Panikoin ensin, että löytyykö sieltä mitään gluteenitonta, löytyi ! Gluteenitonta Jooalle allergian takia ja minulle (Sennin, luultavasti allergian), koska imetän. Saatuamme ruuat suuntasimme äkkiä kotiin. 

Sanonpa vain, gluteeniton hampurilainen ei ollut ollenkaan paha, eikä edes turvota, niinkuin normaalisti hamppariaterian jälkeen. Taidan jatkaa ikuisesti gluteenittomalla ruokavaliolla. Tälläinen oli meidän ikeapäivä. Ikeapäivät ovat mukavia, ja kotiin on mukava tulla uusien pikkujuttujen kanssa. 


Mukavaa viikonloppua kaikille ! :)


Susanna 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti