torstai 15. kesäkuuta 2017

Käyrät laskuun, pippurisuus kasvuun


Meidän kuopus on ihan pian puolitoistavuotias. Käydään vähän läpi minkälainen pieni prinsessa hän oikein onkaan. Viime viikolla meillä oli neuvola. Jännitin sitä hieman, koska aikaisemmin neiti on kasvanut niin kovin vähän. 

Nyt puolitoistavuotiaana Sennin mitat on (suluissa 1v mitat):

Paino: 9100g (7900g)
Pituus: 78,3cm (71,3cm)
Päänympärys: 46cm (45cm)

Käyrien mukaan hän menee alakäyrillä, mutta kasvaa omaan tahtiinsa kuitenkin suht tasaisesti. Pituus on nyt ottanut spurttia, jonka seurauksena painoa ei ole tullut niin paljoa. Neiti kasvaa hyvin, vaikka onkin hoikka tyttö. 

Neuvolakortin merkintöjä: Suloinen ja hurmaava neiti. Määrätietoinen tyttö. Kasvaa hienosti, paino pysynyt samalla tasolla. Hoikka tyttö. Motoriikka ikätasolla. Toistaa sanoja, ymmärtää hyvin puhetta ja noudattaa ohjeita niin halutessaan. 


Meidän neiti on todellakin määrätietoinen ja temperamenttinen ! Hän ei jää kakkoseksi pienestä koostaan huolimatta. Hän pistää isoimmillekkin jässiköille vastaan ja näyttää missä on kaapin paikka. Isommat sisarukset yrittävät komentaa Senniä, mutta eivät hevillä onnistu. Senni pistää kampoihin ja jos tilanne ei huiteluilla ja "ei" sanan toistamisella ratkea niin kova huuto lopulta näyttää hänen olevan tosissaan. 

Senni tietää mitä tahtoo. Tai no, tietää ja ei tiedä. Kovin on uhmakas nuori neiti, jonka mieli muuttuu satakertaa minuutin aikana. Naisethan saavat muuttaa mieltään, eikö se niin ollut. Hän tahtoo vettä, ei tahdo, tahtoo, ei tahdo. Lopulta huudetaan, kun tyhmä äiti ei tiedä mitä arvon prinsessa oikeastaan haluaa. Uhmaa on ollut esillä jo jonkin aikaa ja jatkuvasti esiintyy enemmän ja enemmän. 

Tätä neitiä voi hyvin kutsua pieneksi ja pippuriseksi. Niin ihana pieni kiukkupylly hän onkaan. Kyllä häneltä hymyjäkin satelee ja uhman uumenista pilkistää myös iloinen, hauska neiti. 


Sennin lempi puuhia kotona on äidin sylissä istuminen. Mitä muuta, no äidin sylissä huutaminen, äidin kiusaaminen ja uudestaan äidin sylissä istuminen. Okei, kyllä hän muutakin tekee, välillä. Hyvin vähän hän oikeastaan leikkii. Sisarusten perässä hän viilettää, varsinkin Jooan. Hän on pieni Jooan varjo, joka tekee kaiken saman mitä isoveli. Jos mietitään mikä on Sennin lempi puuhia, niin ne taitavat olla tuo äidin sylissä istuminen ja isoveljen seuraaminen. 

Paljon koitetaan leikkiä ja luetaan kirjoja, mutta vielä ei leikit niinkään kiinnosta. Ulkona parasta on keinuminen, mutta siinäkin viitsitään istua pari minuuttia maximissaan ja sitten jo halutaan äidin syliin. Hassu pieni sylitakiainen. 

Puhetta neidiltä tulee jonkin verran. Toistaa paljon sanoja ja osaa sanoin kertoa paljon. Osaa pyytää vettä, osaa kertoa kun haluaa ruokaa, osaa kertoa jos on pipi, osaa komentaa. Hän kieltää paljon sisaruksiaan ja kulkeekin heidän perässä komentaen "EI SAA" ja heiluttaa vimmatusti sormeaan. Mistä lie oppinut. Senni onkin äidin pikku poliisi, joka kertoo jos jotain tapahtuu. 

Nukkuminen Senniltä sujuu hyvin. Hän nukkuu minun sängyssä, päiväunet ja yöunet. Olen kokenut sen helpoimmaksi, tällä tavalla nukkuminen menee hyvin. Hän nukahtaa sänkyyni hienosti ja pystyn itse kömpimään viereen ilman, että hän herää. Yöllä hän ei heräile. Aamulla nousen ennen Senniä ja hän jää ihanasti vielä nukkumaan. Muita jotka nukkuvat perhepedissä ?

Tissittelyn hän lopetti noin puolitoista kuukautta sitten, josta pääsette lukemaan tästä. Ruokajuomana Senni juo soijamaitoa, maitoallergiasta johtuen. Ruokaa hän syö suht hyvin. Välillä on tietenkin päiviä, kun ruoka ei maistu. Yleisesti ottaen kuitenkin omaa ihan hyvän ruokahalun. On syönyt itse jo yksivuotiaasta lähtien, haarukan ja lusikan käyttö sujuu hienosti. 


Tälläinen pieni reipas söpöläinen tämä meidän puolitoistavuotias on. Olisi mukava kuulla keitä siellä ruudun toisella puolen oikein onkaan, rohkeasti kommenttia vain tulemaan <3

Ps. Blogin facebook sivuilla on käynnissä arvonta. Sinne pääsette TÄSTÄ


Susanna

2 kommenttia:

  1. Suloinen tyllerö ja hienoa, että kasvaa hyvin omalla käyrällään. Mainitsit, että hän on maitoallerginen ja juo nykyään soijamaitoa, vaikka ennen oli varsinainen tissitakiainen. Olitko sinä itse maidottomalla imetysdieetillä? Löysin blogisi tunnisteita selaamalla tiedon, että vehnää välttelit ja olitte menossa allergiatesteihin myös Sennin kanssa. Löytyikö häneltä muita allergioita? Voivathan nekin osin selittää hidasta painonnousua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sennillä todettiin silloin viime vuoden lopulla maito ja kaura allergia. Lääkärin toimesta lopetin näiden välttelyn. Ei vaikuttanut Sennin oireisiin mitenkään. Imetyksen lopetettua oireet ovat jatkuneet, joten imetyksellä ei ollut mitään vaikutusta asiaan. Nyt ennen päiväkodin aloittamista ollaan menossa uudestaan allergia testeihin, jotta saadaan uudet tulokset ja päiväkotiin lääkärinlausunnot.

      Poista