tiistai 20. kesäkuuta 2017

Kahdeksan päivää kuumeessa

Viime viikolla se alkoi, korkea kuume. Maanantaina Sennillä hipoi kuume 39, muita oireita ei ollut. Ehkä hieman kiukkuisempi ja kaivoi korviaan. Varasin tiistaiksi lääkärin, koska ajattelin kuumeen johtuvan taas korvista. Sennillä on ollut nyt tämän vuoden puolella neljä korvatulehdusta peräjälkeen. 

Tiistaina kuume nousi neljäänkymmeneen, hyvä että olin edellisenä päivänä varannut lääkärille ajan. Lääkärissä otettiin tulehdusarvot ja pika nielunäyte. Crp 50 ja muut arvot suht normaalit. Nielunäytteessä ei ollut mitään. Korvat tutkittiin kaksi kertaa minun pyynnöstäni, niissäkään ei ollut mitään vikaa. Lääkäri ei osannut sanoa mikä tytöllä on, joten passitti kotiin ja käski tulla uudestaan parin päivän päästä, jos kuume jatkuisi. 


Parin päivän päästä, torstaina. Kuume hipoi vieläkin neljääkymmentä. Buranalla ja panadolilla sain kuumeen laskemaan, jolloin tyttö jaksoi. Menimme uudestaan lääkäriin. Korvat tutkittiin uudestaa, ei mitään. Nielunäyte uudestaan, ei mitään. Crp laskenut 50->47 ja muut arvot suht normaalit. Lääkäri ei osannut sanoa vieläkään mitään. 

Lääkäri sanoi, että otetaan vielä pissanäyte jotta sekin on sitten katsottu. Sennille laitettiin vaipan sisään näytteenottopussi. Odotettiin ja odotettiin, jotta pissaa tulisi. Tunnin jälkeen pussi piti ottaa pois, ettei keräänny bakteereja. Pissa oli tullut, mutta pussi oli falskannut. Joten ei kun uudestaan vaan odottamaan seuraavaa pissaa. 


Tällä kertaa Sennille laitettiin vaippaan imuside, josta hoitaja sitten ruiskulla imee pissat pois. Tätäkin odotettiin tunti ja vihdoin pissa tuli. Nyt päästiin taas odottamaan pääsyä lääkärille, jotta kuullaan tulokset. Pissanäyte nega, eli ei ole kyse siitäkään. 

Meidät passitettiin taas kotiin ja sanottiin, että jos kuume jatkuu niin uudestaan vaan sitten lääkärille. Perjantaina ja Lauantaina oli todella kuumat kesäpäivät. Senni ei ollut enää niin kipeän oloinen, tuntui yhtä lämpimältä kuin sisaruksensa. En lähtenyt mittaamaan kuumetta, kun oli niin virkeän oloinen.


Kuume kuitenkin jatkui ja sunnuntaina mentiin taas. Korvissa ei vieläkään mitään. Nielu hieman punainen. Crp laskenut 47->27, muut arvot normaalit. Nielusta otettiin kunnon nielunäyte, jonka tulokset saadaan kuulla vasta tänään (tiistaina). Lääkäri sanoi, että kyseessä varmaan adenovirus, joka vain kestää nyt näin monta päivää. 

Tänään tiistaina Sennillä on nyt ensimmäinen kuumeeton päivä ! Hurraa. Hän on oma kiukkuinen itsensä jälleen. Todella hurjaa miten kuume vain jatkui ja jatkui. Meinasin vaipua epätoivoon. Vaikka kuume syö lasta, niin kyllä se syö myös äitiä joka kaikin voimin yrittää pitää lapsestaan huolta. Onneksi se on nyt selätetty, josko tästä alkaisi meidän kipeättömät kuukaudet. I HOPE SO !


Susanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti