torstai 2. maaliskuuta 2017

Prinsessa ei sotke käsiään

Ulkoillaanko teillä joka säässä ? Olen itse kuulunut siihen kategoriaan, jotka mielellään jää sisälle vähän huonomman sään sattuessa. Tai no, kuulun siihen vieläkin, mutta lapset menevät edelle. 


Ihan kauheilla paukkupakkasilla ei kyllä mielellään mennä ulos jäätymään, siitä ei nauti kukaan. Nyt kevään tullessa kuvioihin, myös ihanat kuralammikot saapuvat ilahduttamaan lapsia. Pitäähän niitä käydä vähän testaamassa.


Eilen taas kauhusta kankeana katsoin, kun Alexsandra ja Jooa pomppivat isoissa lammikoissa. Hiekkalaatikollakin oli aivan super ihana lätäkkö, jossa molemmat vuoronperään istuivat. Vielä ei olla siirrytty välikausivaatteisiin, koska ulkona on kuitenkin sen verran kylmä. Molempien haalari pitävät kokemuksien perusteella hyvin vettä. Jooan haalarista toki löytyy tuo kurahaalari ominaisuus, joka on ihan paras tälläisillä keleillä. Molemmilta löytyy vikingin goretex kengät, jotka myöskin hylkivät hyvin vettä. Tässä kyseisessä kuraleikissä kengät saattoivat hieman hörpätä vettä, hups. 


Senniä ei ulkoilu aina nappaa ja mieluiten hän keinuu sen ajan, istuu rattaissa, roikkuu jaloissa tai on sylissä. Hyh hyh, eihän prinsessa voi liata käsiään. Tätä on ollut siitä lähtien, kun aloin tutustuttamaan tyttöä ulkoiluun. Nyt hän on parisen kuukautta yli vuoden, eikä ulkoilu maita vieläkään. Lumisilla keleillä hänen oli vaikea kävellä, kuraisilla keleillä neiti sotkeentuisi sohjoon. Kamala äiti, kun laittaa prinsessan maahan leikkimään. 

Sateesta ja kuralätäköistä huolimatta me ulkoillaan valehtelematta joka päivä, edes pienen hetken. Lapset saavat purkaa energiaa ja me kaikki saadaan raitista ilmaa, ulkoilu piristää aina !


Okei okei, välillä ei todellakaan tekisi mieli olla ulkona kastumassa läpimäräksi, mutta mitä sitä ei tekisi ihanien rakkaiden lasten vuoksi. 

Odotan ihan älyttömän paljon, että kevät saapuisi oikein kunnolla. Se keväinen sää on niin parasta. Meillä on melkein kaikki kevät vaatteetkin jo hommattuna, hih. 

Odotatteko te kevättä ? Mikä on lempi vuodenaikanne ? Minä rakastan kevättä, jos se ei tullut jo selväksi <3

Susanna

1 kommentti:

  1. Meillä myös prinsessa... kesällä ulkoilu oli hauskaa (tai sitäkin piti todella treenata), mutta muuten paksumpien puketumiskelien alettua ulkoilusta on tullut hirveää. Viime keväänä oli jo viitteitä, lapsi ei suostunut käyttämään vk haalaria, stonzeja tai kumisaappaita vaan kun osti oikeat hänelle kelpaavat vaatteet niin ulos saattoi mennä. Täysin arvausleikkiä! pukeminen on kyllä hänen mielestä hauskaa! Lapsi on jo 1v 9kk ja osaa kyllä hienosti kävellä joten siitä ei ole kiinni, ei vain halua! Toisaalta kun mennää ön ulos niin sieltä ei haluttaisi sisälle, mutta ulkoilun pitäisi tapahtua äidin sylissä tai jossain istuen ettei tarvisi tehdä mitään. Eilen ekan kerran innoistui juoksemaan vesilätäkössä joka oli suuri ihme, mutta parin kerran jälkeen oli kiire sisälle. Kiva tietää ettei olla yksin tän asian kanssa! Yritän käydä vähintään 1xpäivä ulkona vaikka se on usein hermoja raastavaa! Koskahan tämä menee ohi?

    VastaaPoista