maanantai 13. maaliskuuta 2017

Potkutellen kohti kevättäIhanat keväiset ilmat yllättivät meidät täysin, jonka seurauksena ulkoilut maittavat vielä paremmin kuin aikaisemmin. Lämpöisemmät, aurinkoiset ilmat oikein kutsuvat luokseen. 

Tänään avasimme lasten pyöräilykauden. Potkupyörät ovat levänneet parvekkeellamme koko "pitkän" talven ja nyt ne pääsevät taas käyttöön. 

Voitte vain arvata lasten ilmeet, kun huikkaisin heille "nyt mennään ulos, otetaan pyörät mukaan!". Jooa oli samantien ryntäämässä parvekkeelle hakemaan pyöriä, mutta tyhmä äiti hieman toppuutteli, kun ulkovaatteet täytyi pukea ensin päälle. 

Alexsandrakin odotti innoissaan ja osoitteli hyllylle, jossa pyöräilykypärät ovat. Senni oli mukana ihmetellen mitä täällä tapahtuu. Alexsandra on ajellut potkupyörällä jo vuoden ja onkin jo aikamoinen konkari. Hän ajaa kuin mikäkin hurjapää ja äiti saa olla kauhuissaan tuon tytön vauhdista. Osaa onneksi katsoa eteensä, ei törmäile eikä kaatuile. Seuraakohan hän äitinsä jalan jälkiä ja ajautuu motocrossin pariin, hmm.

Jooa ajoi viime syksynä ensimmäisen kerran potkupyörällä, mutta oli silloin vielä hieman liian lyhyt. Nyt pyörä on sopivan kokoinen ja mahdollisuudet onnistuneeseen ajamiseen hyvät. Jooa silti mieluummin teputtelee eteenpäin pyörä jalkojensa välissä. Tällä tavalla Alexsandrakin teki ensiksi, mutta oppi aika nopeasti oikean tavan potkutella. 

Haha pakko kertoa teille, kun yritin kertoa Jooalle miten potkupyörällä ajetaan. Sanoin "istu satulan päälle ja potki menemään". Jooa istui ja alkoi potkimaan pyörää. Siinä on kanssa yks viisastelija konsanaan. 

Potkupyörät ovat STOY merkkiset ja niitä saa eri kokoisia. Alexsandralla on 12" ja Jooalla 10". Satulan ja tangon saa säädettyä ihan alas ja lapsen kasvaessa niitä saa nostettua. Pyörät ovat valkoiset, jotta ne helposti periytyvät sisarukselta toiselle. Lapsilta löytyy bell:in kypärät, jotka ovat mielestäni aika tyylikkäät !

Päästiin myös tänään testailemaan pärjääkö ulkona jo välikausi vaatteissa. Meillä on lapsilla nameitin softshellit ja laitoin sinne alle villahaalarin. Hyvin pärjäsi ja lapset olivat lämpimiä sisään mentäessä.Joko teillä on avattu pyöräilykausi, entä joko olette testanneet välikausivaatteita ? Millaisia potkupyöriä teiltä löytyy ? :)


Susanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti