sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Viisivuotiaana ilman lääkkeitä !

*Kaupallinen yhteistyö @Juhlahumua @maxikarkki.fi

Tämä reipas, iloinen ja omapäinen tyttö on jo 5-vuotias ! Parhain syntymäpäivälahja oli, kun saimme tiedon ettei mitään lääkkeitä enää tarvita. Alexsandra aloitti lääkkeet keväällä 2017 ja nyt vuosi eteenpäin lääkkeet ovat jo historiaa ! Ihan täydellistä ja kokoajan kehitystä tapahtuu lisää. Hitaasti mutta varmasti. Olemme kokoajan positiivisella asenteella ja tuemme hänen puhettaan ja ymmärrystä kaikin keinoin. (Lopussa hieman tekstiä Alexsandran tilanteesta).







Juhlia vietimme heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina. Alexsandran syntymäpäivät osuvat aina juhannukseen, eikä silloin oikein kukaan pääse. Tämäkin ajankohta oli hieman huono, kun kaikki kutsutut eivät päässeet. Vieraita pääsi kuitenkin mukavasti ja kaikki nautimme tarjottavista ja hyvästä seurasta. 

Juhlaherkut saimme MAXIKARKILTA , koristeet yms saimme JUHLAHUMULTA. Kiitos teille paljon, herkut ja koristeet olivat kaikkien mieleen ! Molemmissa ihana asiakaspalvelu, tuotteet on helppo tilata ja saapuvat nopeasti. Kakun tilasin paikalliselta kotileipurilta. 

Alexsandran mielestä parhain lahja oli nukenvaunut, jotka hän sai isovanhemmiltaan. Meiltä hän sai petshoppeja ja aapisen, muilta mm petshoppeja, tehtävävihkoja ja askartelu juttuja. A on niin ihana kun osaa iloita todella pienistäkin asioista.







Ihan uskomatonta että meidän esikoinen on nyt viisivuotias ! Muistan kuin eilisen sen juhannusyön kun menimme kätilöopistolle. Muistan kuinka koko yönä ei aurinko laskenut, sain katsella auringon paistetta koko yön. Aamulla 05:57 meidän esikoisemme syntyi aivan täydellisenä. Muutaman vuoden aikana on tapahtunut vaikka ja mitä, kaikesta huolimatta hän on aina sama täydellinen tyttäremme ❤️

Monen mielestä meidän arkemme saattaa vaikuttaa haastavalta. Meille tukiviittomat ja erilaiset kommunikaatio keinot ovat arkea, olemme tottuneet tähän. Tuntuu edes hassulta ajatella elämää ilman haasteita ja Alexsandran ja minun kommunikointia yhdessä juuri näin. Ikinä ei voi tietää miten asiat ovat vuoden päästä. Onko arkemme samanlaista kuin nyt vai käytämmekö ollenkaan korvaavia kommunikointi menetelmiä ?

Nykypäivänä hän ymmärtää todella paljon mitä puhun, ilman tukiviittomia ja kuvakommunikointia. Hän itse kuitenkaan ei vielä pysty lausein kertomaan asioita. Sanoo sanoja ja käyttää apunaan tukiviittomia tai etsii kommunikointi kansiosta tarkoittavansa kuvan. 

Noin vuosi sitten tilanne oli aivan toinen, hän ei ymmärtänyt omaa nimeään eikä toisin sanoen mitään, ei osannut sanoa mitään. Kommunikointimme oli todella haastavaa. Tästä tilanteesta olemme tehneet todelle ison harppauksen ja kokoajan parempaan päin. Toivotaan, että aivot korjaantuvat täysin, jotta Alexsandra saisi kommunikoitua ihmisten kanssa kunnolla, hänelle kun sattuu olemaan paljon asiaa !






Toivottavasti nautitte kuvista. Ihanaa kesää kaikille ❤️


Susanna





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti