torstai 8. maaliskuuta 2018

Oivalluksen ja päättelyn iloa

Lapset tarvitsevat paljon aktiviteetteja, toiset enemmän ja toiset vähemmän. Meillä lapset harvoin istuvat tekemättä mitään, aina löytyy puuhaa tai sitten muuten vaan sekoillaan pitkin kotia. Nykyään ollaankin pelailtu paljon erilaisia pelejä. Meiltä löytyy ihan perus palapelejä monessa eri koossa, dominopeli ja muistipelejä. 


"Kulje kiemuraisia sokkeloita, hoksaa hassut erot
harjoittele numeroita, tutki kuvia - pohdi ja pähkäile."

Ostin isommille Oppi ja ilo puuhakortteja. Pakkauksessa on 50 kaksipuolista tehtävä korttia, jotka tehtävän tehtyään voidaan pyyhkiä pois, jotta sen voi tehdä uudelleen ja uudelleen. Alexsandra osasi todella hienosti tehdä tehtäviä ja tekisi niitä peräjälkeen lisää ja lisää. Näissä tarvitaan paljon päättelytaitoa ja asioiden hahmottamista. 

Muistipeli on tällä hetkellä ihan in ja sitä saatetaan pelata monta kertaa päivässä. Melkeinpä aina Alexsandra voittaa, hän on niin fiksu ja muistaa liiankin hyvin missä mikäkin on, hän on liian paha vastus jopa äidille. Täytyy vielä täydentää, että muistipeli on frozen kuvioilla, joka tekee pelaamisesta vieläkin hauskempaa. 


Meiltä löytyy myös forzen kimble, jota ollaan pelailtu ja samalla harjoiteltu numeroita. Pienemmät saivat synttärilahjaksi vuoden lopulla kalojen onkimis pelin, joka on myöskin hurjan hauska. Siinä täytyy miettiä ajoitusta ja sen miten saat kalan ongittua ilman, että jäät heiluttelemaan tyhjää onkea. 

Sennikin on myös päässyt pelien makuun ja saa osallistua niihin samalla tavalla kuin muutkin. Harjoitus tekee mestarin ! 


Nyt haluaisinkin kuulla, mitä pelejä teillä pelataan ? 


Susanna

5 kommenttia:

 1. Tosi mukavia pelihommia teillä.

  Meillä peleistä palapelit on in ja pop. Niistä rakkain viime kesänä hotellista saatu Onni orava, jossa palat on jääkappimagneetteja.
  Tuo pitkin kotia, ja etenkin pihalla sekoilu on enemmän meidän vauhtimimmin mieleen. Ja sporttailu isin kanssa on kivaa!

  http://isivuosi.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Meillä pelataan mm. muistipelejä ja sanaselitystä, Unoa ja kootaan palapelejä, esikoisen kanssa Robogem koodauspeliä. Alkuun poikia sai houkutella pelien ääreen, mutta nyt he jo itse ottavat ja pyytävät pelaamaan! Noita puuhakorttejakin meillä on, joihin tehdään tehtäviä pyyhittävillä tusseilla!

  VastaaPoista
 3. Nuo ovat ihana keksintö! Sopii niin hyvin tähän tekniikan ihmeelliseen maailmaan..
  Mä ostin just pojille reissuun saman sarjan puuhakirjat, niissä on pyhittävä tussi, joten virheetkään ei haittaa, ja voi tehdä useasti uudestaan. :)

  VastaaPoista
 4. Meillä ei kiinnosta MIKÄÄN opettelu jota minä koitan. Eskari kyllä sujuu ja onneksi siellä oppii :D Mutta meillä pelataan kyllä muuten paljon :)

  VastaaPoista
 5. Meilläkin pelataan paljon, varsinkin just muistipelejä. Hiihtolomalla pelattiin keskimmäisen kanssa ensimmäisen kerran muuttuvaa labyrinttia ja se olikin hauska kokemus, joten sitä pelataan varmasti jatkossakin.

  VastaaPoista