keskiviikko 2. toukokuuta 2018

K√§velin unissani ulkomailla ūüėĪ

Pienenä, nuorempana kävelin unissa todella usein. Parasta näissä öisissä seikkailuissa oli, että muistin aamulla osan tapahtuneesta. Unissakävelyä jatkui kuusitoistavuotiaaksi asti. Muutamia hassuja juttuja on myös aikuisiällä tapahtunut.

Kaikista pelottavin ja oudoin tapaus tapahtui ulkomailla. Olimme sisaruksieni kanssa nukkumassa hotellihuoneessa, sill√§ v√§lin √§itini ja is√§puoleni olivat l√§hist√∂ll√§ sy√∂m√§ss√§. Iltamy√∂h√§ll√§ l√§hdin unissani k√§velem√§√§n hotellista ulos, tien toiselle puolelle uima-altaille. Olin t√§ll√∂in noin kahdeksan vuotias. 

Sisarukseni j√§iv√§t huoneeseen nukkumaan. Siell√§ min√§ k√§velin pikkareissa ja t-paidassa muina tytt√∂in√§ etsien √§iti√§ni ja is√§puolta. Jossain kohtaa her√§sin ja pel√§styin, miss√§ oikein olen ! Hotelli oli onneksi tien toisella puolella ja p√§√§sin takaisin huoneemme ovelle. Sis√§lle en sitten p√§√§ssytk√§√§n niin helposti. Lopulta is√§puoleni tuli avaamaan oven, kiitos naapurihuoneen pariskunnan. 


Saatoin √∂isin vain k√§vell√§ ymp√§ri kotia, vailla p√§√§m√§√§r√§√§. V√§lill√§ istuin vessanp√∂nt√∂ll√§ housut jalassani, muuten vain. V√§lill√§ her√§sin keskell√§ y√∂t√§ sisaruksieni s√§ngyist√§. Saatoin my√∂s pest√§ hampaita peitto viittanani ja kertoa vanhemmilleni menev√§ni kouluun. 

Liian usein itkin √§itini vieress√§, etten saa unta vaikka oikeasti olin unessa ja k√§velin unissani. Muistan kun olin lukenut maantiedon kokeeseen ja y√∂ll√§ menin √§idilt√§ni unissani kysym√§√§n mik√§ maa on ? ūüėā 

Kerran olin isäni mukana työreissulla ja nukuimme rekka-autossa. Päätin sitten nukkuessani että haluan rekan seinän pois ja hakkasin sitä hullunlailla ! Edes isäni rauhoittelut eivät auttaneet ja lopulta luovutin ja jatkoin nukkumista.


Viimeisimpi√§ tempauksia oli kun olin vienyt unissani puhelimeni olohuoneen p√∂yd√§lle ja aamulla her√§tys soi siell√§. T√§ss√§kin varmaan oli joku hyv√§ pointti, jota en kyll√§ ole viel√§k√§√§n keksinyt. 

Aikuisiällä näitä yöllisiä sekoiluja on sattunut enää vain lasten syntymän jälkeen. Olen muunmuassa etsinyt vauvaa ympäri sänkyä, vaikka hän todellisuudessa on nukkunut esimerkiksi pinnasängyssä taikka ollut yökylässä mummolassa.

Unissak√§vely on yleens√§ perinn√∂llist√§, odotan mielenkiinnolla k√§veleek√∂ meid√§n lapsista kukaan unissaan ja mit√§ seikkailuja saadaan heid√§n kanssa kokea. ūüôą


Muita unissak√§velij√∂it√§ ? Hauskat tai ei niin hauskat tarinat kommentteihin ūüėć


Susanna


3 kommenttia:

 1. Olen aina ollut todella vilkas nukkuja, taidan kompensoida päivän laiskottelua yöllä. Lapsena kävelin paljon unissani. Kuten sinä, myös minä menin usein itkemään vanhemmille etten saa unta, vaikka nukuin. Sisaruksilleni kävin panikoimassa keskellä yötä että "myö myöhästytään" (mistä?), joinakin yönä kävin huutamassa itku silmässä että "myö kuollaan!". Karmivaa? Vähintäänkin.

  Vanhemmiten olen esimerkiksi pelannut sängyn päällä erästä lautapeliä eli liikutellut kuvitteellisia nappuloita olemattomalla laudalla. Kun poikaystäväni kysyi mitä teen, suutuin verisesti pelin häiritsemisestä ja marssin pois huoneesta. Puhun unissani todella usein ja nään vielä aikuisiälläkin selkounia (joskin vähemmän kuin lapsena). Ikävän lisän tälle sinällään harmittomalle kirjolle tuovat unihalvaukset, joita olen saanut muutamaan otteeseen viime vuosina.

  https://aatenarikka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Olen myös ollut kova unissakävelijä, olen mm. vienyt peittoni pyykkikoriin, meni muuten pieni tovi löytää se sieltä keskellä yötä :D Pelkäsin aina olla yötä isosiskollani isossa kaupungissa, jos olisin sieltä hilpassut ulos ja eksynyt!! Onnekseni en ikinä lähtenyt missään ovesta ulos. Hakkaraisen mainitsemat unihalvaukset on myös tuttuja! Ne oli kamalan pelottavia, kunnes vahingossa netistä löysin niille nimen ja aloin osata rauhoittaa itseni kohtauksen iskiessä päälle.

  VastaaPoista
 3. Mä kävelin kans lapsena unissani. Kerran talvella äiti oli herännyt kylmään ja huomannut, että onneksi olin tuulikaappiin pysähtynyt nukkumaan, ovi oli auki. :S Mun tyttö välillä öisin on sen oloinen ettei oo hereillä vaikka puhuu ja kävelee. Pariin kertaan on saanut kauhukohtauksia. :/

  VastaaPoista