keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Risteily lasten tapaan

Kävimme pääsiäisenä koko perheen kanssa ruotsin risteilyllä ja nyt olenkin jo ihan konkari antamaan neuvoja ja vinkkejä teille muille 😏😉  Tämän kokemuksen jälkeen olen ihan valmis lähtemään uudestaankin, joskus.


Risteily lasten tapaan


Kun lähtee risteilylle sillä ajatuksella, että mennään lasten mukaan ja lasten tahtiin, kaikki sujuu hyvin ja rennosti. Ihan turha edes ajatella, että reissusta tulisi  rentouttava löhöloma. Lapset pallomereen ja itse siihen reunalle istumaan, rentoudut tai et, tärkeintä on että lapsilla on kivaa ! Kun lapset viihtyvät, kaikki viihtyvät.


Hytti promenadelle päin


Lapset rakastivat katsella näyteikkunoita ja muiden ihmisten touhuamista ikkunasta, josta oli suora yhteys promenadelle. Itsekkin tykkäsin pienenä seurailla muita ihmisiä ikkunan kautta 🙈


Harrihylje ja muumi - lasten suosikit


Kävimme ensimmäisenä iltana muumi-diskossa ja lapset tykkäsivät kovin ! Disko järjestettiin kahdeksalta, joka on melko myöhään meidän lapsille, mutta ainakin tytöt jaksoivat hyvin tanssia ja tykkäsivät ! Jooaa ei tanssiminen niinkään kiinnostanut ja lähti kesken kaiken pois. Suosittelen kuitenkin lasten kanssa matkustaville tuota muumi-diskoa ! 


Helppoa ruokaa !


Nam ja nam ! Buffet on maailman parasta laivan ruokailussa. Buffet jopa onnistui ihan näiden pienten lastenkin kanssa, joten se ei ole syy olla ottamatta sitä. Mikä onkaan parasta, kun voit ammentaa koko lautasen täyteen super hyvää ruokaa ja syödä mitä tahdot. Aamulla on ihanaa kävellä pöytään ja ottaa lautaselle mitä ikinä haluat. Voitteko uskoa, että meidän aamupalakin buffetissa sujui vallan mallikkaasti. Jos buffetit ei nappaa niin yhtä hyviä on myös ravintolat promenadella, joita myös kokeilimme. 


Isovanhemmat mukaan


Kyllä luit oikein. Jotkut ovat varmasti ihan nounou, mutta meidän kohdalla tätä ei tarvinnut kauaa miettiä. Ollaan hyvissä väleissä, joten miksei sitä voisi matkaillakkin yhdessä. Olihan se kätevää, kun neljä aikuista katsomassa kolmen lapsen perään. Melkoista vauhtia lapset jaksoivat mennä pitkin käytäviä, joten silmäpareja ei ollut ainakaan liikaa. Kiitos vielä isovanhemmille, että lähditte "lomalle" kanssamme 🙈 


Kylpylä ja herkuttelu


Tätä lapset odottivat kuin kuuta nousevaa, joten olihan sinne mentävä. Lapsille siellä oli pieni allas ja liukumäki, jossa he viihtyivätkin koko uimisen ajan. Aikuisille siellä ei ole muuta kuin porealtaita. Suosittelen siis menemään, jos lapset vähänkin tykkäävät vesileikeistä, itse siinä tosin joutuu hieman värjöttelemään, mutta tässäkin parasta on lasten ilo. Laivalla on myös oikeus herkutella hieman enemmän kuin kotona, eikö vain. 


Ulkoilua kannella


Emme käyneet ollenkaan maissa, joten ulkoilu piti kuitenkin jotenkin hoitaa. Pistimme takit ja pipot päähän ja marssimme kannelle haukkaamaan raitista ilmaa. Kunhan jokaisen kädestä piti joku kiinni, pystyin kävellä siellä melkein ilman stressiä. Korkean paikan pelko otti hieman valtaa, mutta pääsin sen yli kun keskityin, ettei lapset hypänneet kannelta alas, hah. 


Huolettomasti hytissä


Monen tunnin riekkumisen ja kiertelyn jälkeen oli ihana päästä hyttiin ja pistää jalat suoraksi. Pienimmät nukkuvat vielä päiväunia, joten siinä samalla me muut saatiin myös hieman hengähtää ja olla vaan hytissä ilman kiirettä. Kirjoitin jopa sillä välin postauksen uutuuksista.Olisi mukava kuulla teidän risteily kokemuksia lasten kanssa tai ilman, pistäkää kommenttia 👻


Susanna
2 kommenttia:

  1. Juurikin kun menee lasten tahtiin matkaillessa niin hyvin menee! :)

    Me tykätään risteillä ja niissä on paljon kaikkea kivaa puuhaa ja ohjelmaa lapsille.

    VastaaPoista
  2. Ois kyllä ihan huisia käydä risteilyllä lasten kanssa joskus 😍

    VastaaPoista